• 1
  • 2
  • 3
  • 4

Visita guiada a la Reserva Natural de Sebes i tast de cerveses artesanes a la fàbrica de cerveses de l’Anjub.

Arribada a Flix i visita amb un guia especialitzat per la Reserva Natural de Sebes: Boscos de ribera exuberants, canyissar, aiguamolls, camps d’oliveres centenàries i bosc mediterrani. Un magnífic paradís de biodiversitat ideal per a amants de natura i turisme ornitològic. Passarel·les que t’endinsen al bell mig del parc, observatoris d’aus, cavalls de la Camarga, que provenen de la regió francesa  i que  estan adaptats a la pastura prop dels rius en zones humides i inundables…

També coneixerem els Camins de Sirga, el riu Ebre, els llaüts i els calafats, ens ajudaran a realitzar un viatge pel temps i endinsar-nos al món de la navegació fluvial per l’Ebre, tot fent una mirada al passat visitant el Centre d’Interpretació del Camí de Sirga.

Descobrirem l’oli del Mas de Pitoia, un projecte agroecològic de custòdia del territori que protegeix l’entorn. En l’Oli ecològic del Mas de Pitoia es controla tant el procés de producció de l’oliva, com el posterior d’elaboració de l’oli, realitzant-se tots els processos mitjançant mètodes tradicionals, totalment sostenibles i respectuosos amb el medi ambient. Les olives utilitzades per a l’elaboració d’aquest oli procedeixen únicament de finques situades a la Reserva Natural de Sebes.

Posteriorment ens desplaçarem amb els vehicles privats a la fàbrica de cerveses artesanes l’Anjub de Vinebre.

L’Anjub és el resultat de la inquietud més la passió en l’elaboració de cerveses, totes úniques i de qualitat. Utilitzant els millors ingredients i un acurat procediment que els permet elaborar i obtenir una cervesa 100% natural, sense cap tipus d’additiu ni conservant. A la fàbrica ens explicaran el procés d’elaboració de les cerveses i seguidament es realitzarà un maridatge de cerveses on podreu degustar la gran varietat que elaboren (Blat Raner, Cherry Love, HeY Jud, Aloja, Vintage by Cucafera (6 mesos en barrica) i la Lutra, la cervesa de la Reserva Natural de Sebes). Totes acompanyades d’un menú tast que no us deixarà indiferents.

_______________________________________________________________________
L’activitat té un cost de 22 euros per persona i cal inscripció prèvia.

Horari: 9:00 a 14:00h

Lloc de trobada: Mas del Director (centre d’informació de la Reserva Natural de Sebes)

Més informació a: www.setmananatura.cat/2018/#!/llistat

Inscripcions (l'últim dia per inscriure's és el dimecres 23!!!)
Telf: 680 489 492
Mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
_______________________________________________________________________
 
 

SETMANA DE LA NATURA A SEBES

El Grup de Natura Freixe i la Reserva Natural de Sebes ens sumem a la Setmana de la Natura!

La Setmana de la Natura és una campanya dirigida a promoure activitats a tot Catalunya per conscienciar sobre la importància de tenir cura de la nostra natura i el nostre territori. Tindrà lloc entre el 26 de maig i el 5 de Juny de 2018 i comptarà amb centenars d’activitats de la mà d’entitats ambientals i organitzacions de tot Catalunya! Hi haurà activitats per a tots els públics, des dels més joves fins als més grans.

Les activitats que organitzem el Grup de Natura Freixe en el marc de la Setmana de la Natura són les següents:

- Diumenge 27 de maig: Visita guiada a la Reserva Natural de Sebes i a la fàbrica de cerveses artesanes l’Anjub (tast de cerveses i maridatge amb tapes inclòs).

- Diumenge 3 de juny: El món dels ocells, ornitologia i anellament científic d’ocells a la Reserva Natural de Sebes.

- Dilluns 4 de juny: Anellament dels polls de cigonya a la Reserva Natural de Sebes. Activitat escolar: No oberta al públic.

- Dimarts 5 de juny: Restauració del bosc de ribera i plantació d'arbres autòctons. Activitat escolar: No oberta al públic.


Més informació de les activitats a:
http://setmananatura.cat/2018/#!/llistat

http://www.sebes.cat

 

LUTRA: La nova cervesa de Sebes

La Reserva Natural de Sebes, i la seva entitat gestora, el Grup de Natura Freixe, presenten una nova iniciativa destinada a valoritzar la Reserva i obtenir finançament per als projectes de conservació, recerca i educació en aquest espai natural emblemàtic.

La iniciativa de crear una marca de cervesa artesana sorgeix fruit de la col·laboració entre el Grup de Natura Freixe i l’empresa de cerveses artesanes l’Anjub, ubicada a la veïna població de Vinebre. Des de la Reserva de Sebes ja fa temps que es volia tirar endavant una iniciativa que lliga una de les begudes més antigues amb aquest territori. El llúpol que creix en el bosc de ribera, la menta aquàtica dels aiguamolls, i la regalèssia que creix en les zones arenoses de les vores del riu, eren tres elements que podien aportar un valor afegit a aquest producte.

Així es va treballar amb els experts de l’Anjub per fer les proves corresponents i trobar la base de la cervesa que, juntament amb els aromes abans descrits, poguessin confluir en un producte de qualitat i sabor excepcionals.

El nom de la cervesa i el disseny de la seva etiqueta també eren un repte. I com parlàvem d’un producte amb aromes barreja de l’aigua i la terra, els aiguamolls i els terrenys de la vora, vàrem decidir el nom d’un animal emblemàtic que respon a aquesta dualitat: la llúdriga. Un animal d’hàbits aquàtics i terrestres que troba als boscos de ribera de Sebes i als seus canals i galatxos l’hàbitat idoni per a viure i reproduir-s’hi. I el nom escollit LUTRA, és el nom científic, en llatí de la llúdriga, un nom universal. El disseny ben original de l’etiqueta ha anat a càrrec de la publicista Lydia Beltri.

Es posa a la venda en packs de 4 i 6 ampolles i es pot adquirir a la mateixa reserva natural.

EL GRUP DE NATURA FREIXE, PREMI FUNDACIÓ GIRBAU

El projecte VOLCAT, Custòdia participativa activa: voluntariat i educació ambiental en finques en custòdia, ha rebut el Premi de la primera convocatòria d'aquest guardó.

El Premi de la Fundació Girbau té per objectiu reconèixer iniciatives locals i ciutadanes en favor de la natura i la seva conservació. El Premi neix amb caràcter bianual i s'emmarca en la voluntat de donar suport a entitats que treballen per a la protecció i millora del nostre patrimoni natural, de del compromís i la responsabilitat. I amb la convicció ferma que la millor manera de fer-ho és fomentant la participació de la societat, i la transmissió de valors de respecte i responsabilitat envers el medi ambient.

En aquesta convocatòria s'hi han presentat un total de 40 projectes.

Molt agraïts a la Fundació Girbau i als membres del jurat per haver valorat el nostre projecte, i un reconeixement a totes les entitats i persones del sector ambiental que dia a dia es deixen la pell en projectes repartits arreu del país.

Destinació ornitològica Sebes

Galeria

Multimèdia