SETMANA DE LA NATURA A SEBES

El Grup de Natura Freixe i la Reserva Natural de Sebes ens sumem a la Setmana de la Natura!

La Setmana de la Natura és una campanya dirigida a promoure activitats a tot Catalunya per conscienciar sobre la importància de tenir cura de la nostra natura i el nostre territori. Tindrà lloc entre el 26 de maig i el 5 de Juny de 2018 i comptarà amb centenars d’activitats de la mà d’entitats ambientals i organitzacions de tot Catalunya! Hi haurà activitats per a tots els públics, des dels més joves fins als més grans.

Les activitats que organitzem el Grup de Natura Freixe en el marc de la Setmana de la Natura són les següents:

- El món dels ocells, ornitologia i anellament científic d’ocells a la Reserva Natural de Sebes.

- Anellament científic d'ocells.  Activitat escolar: No oberta al públic.

- Anellament dels polls de cigonya a la Reserva Natural de Sebes. Activitat escolar: No oberta al públic.

- Restauració del bosc de ribera i plantació d'arbres autòctons. Activitat escolar: No oberta al públic.


Més informació de les activitats a:

http://setmananatura.cat/2018/#!/llistat

 

LUTRA: La nova cervesa de Sebes

La Reserva Natural de Sebes, i la seva entitat gestora, el Grup de Natura Freixe, presenten una nova iniciativa destinada a valoritzar la Reserva i obtenir finançament per als projectes de conservació, recerca i educació en aquest espai natural emblemàtic.

La iniciativa de crear una marca de cervesa artesana sorgeix fruit de la col·laboració entre el Grup de Natura Freixe i l’empresa de cerveses artesanes l’Anjub, ubicada a la veïna població de Vinebre. Des de la Reserva de Sebes ja fa temps que es volia tirar endavant una iniciativa que lliga una de les begudes més antigues amb aquest territori. El llúpol que creix en el bosc de ribera, la menta aquàtica dels aiguamolls, i la regalèssia que creix en les zones arenoses de les vores del riu, eren tres elements que podien aportar un valor afegit a aquest producte.

Així es va treballar amb els experts de l’Anjub per fer les proves corresponents i trobar la base de la cervesa que, juntament amb els aromes abans descrits, poguessin confluir en un producte de qualitat i sabor excepcionals.

El nom de la cervesa i el disseny de la seva etiqueta també eren un repte. I com parlàvem d’un producte amb aromes barreja de l’aigua i la terra, els aiguamolls i els terrenys de la vora, vàrem decidir el nom d’un animal emblemàtic que respon a aquesta dualitat: la llúdriga. Un animal d’hàbits aquàtics i terrestres que troba als boscos de ribera de Sebes i als seus canals i galatxos l’hàbitat idoni per a viure i reproduir-s’hi. I el nom escollit LUTRA, és el nom científic, en llatí de la llúdriga, un nom universal. El disseny ben original de l’etiqueta ha anat a càrrec de la publicista Lydia Beltri.

Es posa a la venda en packs de 4 i 6 ampolles i es pot adquirir a la mateixa reserva natural.

Imant de nevera de la Reserva Natural de Sebes: Tots els blaus del blauet!!

Voleu veure tots els blaus del blauet cada dia a casa?
Podeu adquirir aquest espectacular imant de nevera de 8x12 cm amb una foto del blauet, un dels moixons més espectaculars que tenim a la reserva natural.
El seu preu simbòlic és de 1,5 €, i l'import recaptat ens ajudarà a continuar amb les feines de gestió de la Reserva i fer possible veure el blauet des dels observatoris.
Es pot adquirir al Mas del Director (centre d'informació de la reserva natural) o si ens l'encomaneu us el podem fer arribar.  

EL GRUP DE NATURA FREIXE, PREMI FUNDACIÓ GIRBAU

El projecte VOLCAT, Custòdia participativa activa: voluntariat i educació ambiental en finques en custòdia, ha rebut el Premi de la primera convocatòria d'aquest guardó.

El Premi de la Fundació Girbau té per objectiu reconèixer iniciatives locals i ciutadanes en favor de la natura i la seva conservació. El Premi neix amb caràcter bianual i s'emmarca en la voluntat de donar suport a entitats que treballen per a la protecció i millora del nostre patrimoni natural, de del compromís i la responsabilitat. I amb la convicció ferma que la millor manera de fer-ho és fomentant la participació de la societat, i la transmissió de valors de respecte i responsabilitat envers el medi ambient.

En aquesta convocatòria s'hi han presentat un total de 40 projectes.

Molt agraïts a la Fundació Girbau i als membres del jurat per haver valorat el nostre projecte, i un reconeixement a totes les entitats i persones del sector ambiental que dia a dia es deixen la pell en projectes repartits arreu del país.

Contractació de 2 joves en pràctiques a Sebes

El Grup de Natura Freixe ha contractat dos joves en pràctiques gràcies a un ajut del Servei d’Ocupació de Catalunya.

En el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil i cofinançat pel Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, dos joves inscrits al programa de Garantia Juvenil han estat contractats a jornada completa durant sis mesos per ajudar en les tasques de manteniment de infraestructures i de conservació d’hàbitats i espècies a la Reserva de Sebes.

Així doncs, Pol Ramos i Cristian Cervelló han format part de l'equip de gestió de la reserva des de finals de l'any passat.  
                                                                                 


Galeria

Multimèdia