EL GRUP DE NATURA FREIXE, PREMI FUNDACIÓ GIRBAU

El projecte VOLCAT, Custòdia participativa activa: voluntariat i educació ambiental en finques en custòdia, ha rebut el Premi de la primera convocatòria d'aquest guardó.

El Premi de la Fundació Girbau té per objectiu reconèixer iniciatives locals i ciutadanes en favor de la natura i la seva conservació. El Premi neix amb caràcter bianual i s'emmarca en la voluntat de donar suport a entitats que treballen per a la protecció i millora del nostre patrimoni natural, de del compromís i la responsabilitat. I amb la convicció ferma que la millor manera de fer-ho és fomentant la participació de la societat, i la transmissió de valors de respecte i responsabilitat envers el medi ambient.

En aquesta convocatòria s'hi han presentat un total de 40 projectes.

Molt agraïts a la Fundació Girbau i als membres del jurat per haver valorat el nostre projecte, i un reconeixement a totes les entitats i persones del sector ambiental que dia a dia es deixen la pell en projectes repartits arreu del país.

Imant de nevera de la Reserva Natural de Sebes: Tots els blaus del blauet!!

Voleu veure tots els blaus del blauet cada dia a casa?
Podeu adquirir aquest espectacular imant de nevera de 8x12 cm amb una foto del blauet, un dels moixons més espectaculars que tenim a la reserva natural.
El seu preu simbòlic és de 1,5 €, i l'import recaptat ens ajudarà a continuar amb les feines de gestió de la Reserva i fer possible veure el blauet des dels observatoris.
Es pot adquirir al Mas del Director (centre d'informació de la reserva natural) o si ens l'encomaneu us el podem fer arribar.  

III Trobada de fotògrafs a la Reserva de Sebes

El passat dissabte 10 de setembre va tenir lloc a la Reserva Natural de Sebes la III Trobada de Fotògrafs de Natura.

Al llarg del dia, una quinzena de fotògrafs van aprofitar per compartir experiències i trobar-se en aquesta Reserva que al llarg dels anys és un punt habitual per a desenes de fotògrafs de natura.

A migdia varen gaudir d'un dinar a l'alberg del Vilar Riu de Baix, i després de visitar la zona del meandre, van anar cap a la sala de Ca Don Ventura. Allí es van projectar imatges aportades per cadascún dels fotògrafs, totes fetes a Sebes, i molt espectaculars.

La jornada va acabar amb una projecció del fotògraf professional Salvador Medina. Amb les seves imatges no sols ens transmetia la bellesa dels indrets i les espècies, també els valors i el compromís que hem de tenir en la seva preservació.

Moltes gràcies a tots els que hi heu participat i l'any vinent esperem ampliar el grup de fotògrafs i de imatges presentades.

 

 

Contractació de 2 joves en pràctiques a Sebes

El Grup de Natura Freixe ha contractat dos joves en pràctiques gràcies a un ajut del Servei d’Ocupació de Catalunya.

En el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil i cofinançat pel Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, dos joves inscrits al programa de Garantia Juvenil han estat contractats a jornada completa durant sis mesos per ajudar en les tasques de manteniment de infraestructures i de conservació d’hàbitats i espècies a la Reserva de Sebes.

Així doncs, Pol Ramos i Cristian Cervelló han format part de l'equip de gestió de la reserva des de finals de l'any passat.  
                                                                                 


15 Setembre visita tècnica itinerari GR-99

El 15 de setembre va tenir lloc la primera sortida tècnica adreçada a tècnics de l'administració i agents turístics per conéixer els diferents trams del GR-99, Camí de sirga, a la Ribera d'Ebre.

Aquesta activitat s'emmarca en el projecte del CIS (Consorci Iniciatives Socioeconòmiques) per adequar, posar en valor i promoure aquest recurs turístic.

El primer tram en visitar ha estat el de Flix-Riba-roja d'Ebre, i en propers dies es faran la resta de trams. Està previst organitzar una caminada popular per cadascún d'aquests trams, començant enguany pel tram des de Riba-roja d'Ebre a Flix.

 

                                                                                  

 

 

Galeria

Multimèdia