El diumenge 3 d'abril ha tingut lloc a la Reserva Natural de Sebes la quarta edició de la festa de l'arbre sota el lema "Dos meandres un riu" que alternativament es fa un any a Flix i l'altre a Riba-roja d'Ebre. Les dos poblacions comparteixen un riu, dos meandres i un espai natural, Sebes, i amb aquest acte volen simbolitzar el seu treball conjunt per preservar el patrimoni natural.

La Festa del l'Arbre a Flix té però una llarga tradició, i enguany fa 25 anys que des del Grup de Natura Freixe s'impulsa la seva celebració amb la participació i implicació de l'Escola Enric Grau Fontseré i l'Ajuntament de Flix. Més de 10.000 arbres ja s'han plantat al llarg d'aquests 25 anys! (Recordeu: zona xops, a la circumval·lació, davant camp de futbol, darrere poliesportiu, sobre antic abocador de runa vora Bassa Clotxes, al Riu de la Cana, a Sebes, al meandre vora el Vilar Riu de Baix...)

Ha estat una jornada amb una gran participació, més de 140 persones. Moltes famílies de les dos poblacions amb canalla que veuran com els arbres van creixent al mateix temps que elles i ells i en un anys podran veure orgullosos el bosc de ribera que es formarà gràcies al dia d'avui i a la cura que se'n tingui.

La plantada s'ha fet a l'entorn del Mas de les Cigonyes de la Fundació Catalunya la Pedrera, amb la que es té un acord de custòdia. Els centenar d'arbres (aubes) han estat facilitats per l'Ajuntament de Flix, i enguany, com es fa alternativament, l'esmorzar l'han portat els veïns de Riba-roja d'Ebre. Moltes gràcies a tots.

I gràcies també als treballadors de la Reserva de Sebes que havien preparat la zona de la plantada desbrossant-la dies enrere i preparant els forats per als arbres. El paper dels voluntaris també ha estat imprescindible per poder desenvolupar aquesta jornada. Moltes gràcies a totes i tots i fins l'edició de l'any vinent a Riba-roja d'Ebre.

Emocionats per la participació i la implicació de tothom!


 

 

Galeria

Multimèdia