El diumenge 10 d'abril el Grup de Natura Freixe vam realitzar una jornada de voluntariat als aiguamolls davant la finca del Mas de les Cigonyes. Aquesta jornada s'emmarcava dintre del programa Tejiendo Redes para la custodia del territorio.

El Programa Tejiendo Redes para la custodia del territorio en España és un projecte impulsat per la Xarxa de Custòdia del Territori i l'Obra Social "La Caixa", que durant un any ha vingut atorgant un valor diferencial i únic a les xarxes i entitats de custòdia, propietaris i gestors de finques de gran importància natural, administracions públiques i altres agents vinculats amb la custòdia del territori.

Una vintena de voluntaris vam entrar als aiguamolls per eliminar diferents exemplars de bardana borda (Xanthium echinatum), espècie invasora procedent d'Amèrica del Sur que té una gran capacitat de colonització en hàbitats fluvials i provoca diferents impactes sobre les espècies autòctones de la zona d'aiguamolls de Sebes. També pel fet que les seves llavors s'enganxen al pèl i provoquen molèsties als cavalls de la Camarga que hi pasturen.

Moltes gràcies a tothom que hi va participar, que a més van tenir l'experiència de poder veure des de dins els grans tancats de pastura que hi ha a Sebes i la feinada que fan els cavalls de la Camarga.


 

Galeria

Multimèdia