Itineraris

 • L'itinerari principal de l'espai natural de Sebes segueix el camí principal que voreja aquesta zona d'aiguamolls. Al llarg del recorregut hi ha diferents infraestructures i punts enlairats que ens serviran per conèixer millor la zona.
 • Del davant del Mas del Director surt un itinerari que travessa un bosquet de tamarius i continua amb una passera de fusta enlairada que arriba fins a dos observatoris d'ocells, un a la vora d’una llacuna i l’altre és una finestra a la Vall de Sant Joan.
 • També sortint del Mas del Director es pot pujar fins un turó proper des d'on es pot veure una vista panoràmica de la zona de canyissar.
 • A 1.600 metres (20 minuts caminant) del Mas del Director, seguint el camí principal, i a mà esquerra surt un nou itinerari que arriba fins una passera de fusta que s'endinsa per la zona de bosc de ribera, un dels elements de més contrast amb l'esclarissada vegetació que voreja l'espai.
 • A 150 metres de la passera del bosc de ribera, hi ha l'àrea d'equipaments del Mas de les Cigonyes. En aquest punt hi ha un observatori enlairat que permet l'observació de les cigonyes i els altres ocells.
 • Per tenir una bona panoràmica del meandre hem de pujar per la carretera asfaltada fins a la part més elevada del meandre, des d'on es pot veure el revolt que fa el riu i el castell que corona el turó.
 • Al meandre hi ha dos itineraris, l’interior i l’exterior:
  • L’itinerari interior voreja pel marge dret del riu per la banda del poble i transcorre des de la presa de l’embassament passant per damunt de l’antiga resclosa fins a l’altura del castell nou. En total és un recorregut d’un quilòmetre aproximadament.
  • L’itinerari exterior transcorre pel marge esquerre del meandre i va des de la presa de l’embassament fins al pas de barca, resseguint tot el revolt del meandre al llarg de 5 quilòmetres de recorregut.

Visites guiades

La Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix ofereix la possibilitat de realitzar visites guiades a l’espai natural. Aquestes visites són realitzades per guies experts (els propis tècnics de la reserva natural) i adaptades a grups.
Les tarifes estàndard d’aquestes visites varien en funció de la durada, el recorregut i el nombre de guies necessaris:

 1. Visita d’un matí a la zona de Sebes (entre 2 i 4 hores de durada): El preu de la visita és de 60 euros per grup i guia.
 2. Visita de matí i tarda: Zona de Sebes, Meandre i pas de barca del municipi de Flix. El preu de la visita és de 90 euros per grup i guia.

El nombre de guies es determinarà en funció de la quantitat de participants a la visita amb un ràtio màxim de 25 persones per guia. Els preus són amb l’IVA inclòs i per a grups estàndard. Visites amb grups d’escolars, colònies, esplais i similars amb més contingut educatiu visiteu l’apartat d’activitats educatives. Per a altres casos demaneu informació personalitzada.

 

VISITA VIRTUAL

Horaris i Tarifes

HORARI ESPECIAL FESTES MAJORS DE FLIX

Dimecres 15 d'agost tancat.

Dijous i divendres 16 i 17 d'agost: 8:00h a 13:30h.

Dissabte i diumenge 18 i 19 d'agost: 8:00h a 14:00h.

HORARIS

MAS DEL DIRECTOR (Centre d'informació de la reserva)
De DILLUNS A DIVENDRES de 08:00 a 14:00 h
DISSABTE i DIUMENGE de 08:00 a 14:00
Per visitar el museu del Camí de Sirga cal contactar prèviament amb nosaltres al Mas del Director de 8:00h a 13:00h.

 

TARIFES

Totes les instal·lacions de la reserva natural són gratuïtes (centre d’informació, passeres, observatoris...) excepte el Centre d’Interpretació del Camí de Sirga, al qual per a accedir-hi s’han de satisfer les següents taxes:

 • Entrada normal: 2,50 euros/persona
 • Entrada reduïda:
  • Estudiants i majors de 65 anys: 2,00 euros/persona
  • Grups (més de 19 persones): 1,50 euros/persona
  • Grups (més de 29 persones): 1,00 euros/persona

Com arribar-hi

Galeria

Multimèdia